valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian - VALEO,可持续性的工厂改扩建
非常感谢设计方GCP Arquitetos将项目文字和项目图片授权JoyLink 竣麟发行。

valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 1 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
The retrofit and extension project for the Valeo VEC plant intended to solve the industrial flows

and layout upgrade, adjusting the industrial compound to the current demands, but also

preparing the production infrastructure to the future market growth.

Apart from the production matter, one of the key retrofit design aspects is the solution of internal

environment comfort problems at the existing buildings.

Due to this challenge, studies of thermal comfort, natural lighting and energy efficiency guided

the solutions adopted for better integration between the climate and architecture

The architectural design considers the new or retrofitted buildings as landmarks, presenting to

the community, the Valeo’s commitment to the environment and high standards of design and

technology.

The use of natural ventilation and lighting, as well as the effect of water pounds and vegetation at

the covered square transparent façade, where the meeting rooms are located, summarizes to the

visitor the project overall party: eco efficiency, high standard aesthetic quality and sustainable

design.

The new administration building faces the River Atibaia, where a special landscape design plan

recovers the magnificence of the natural bank’s forest.

valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 2 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
Name: VALEO – VEC

Location: Itatiba, SP – Brazil

Project:

Design: 2007

Construction: 2007 – 2010

Site Area: 85,000 sqm

Built Area: 18,200 sqm

Authors: GCP Arquitetos – Sergio Coelho and Mauricio Reverendo

Architectural Team:

Adriana Oliveira; Daniel Mariano; Daniela Vaz; Edgar Pompeu; Lucas Verroni; Izabella Queiroz;

Ricardo Segantini; Silvio Diarte; Thais Ramaglia; Ubirajara Jarbas; Agnaldo Amaral and Renata

Bernardino.

Overall Coordination and Susteanibility: Alessandra Araújo

Architectural Coordination.: Mauricio Reverendo

Site Supervision: Ubirajara Jarbas; Silvio Diarte

Pictures: Nelson Kon

Special Consultancy

Thermal Comfort ANÉSIA BARROS FROTA

valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 3 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
这是为VALEO – VEC所作的改建和增建项目,历时三年,面积18200平方米。

除了为满足当前需求而改变布局和流线,还考虑到未来的增长。

同时建筑内部的舒适环境也是设计所追求的。

采用了适应气候变化的热工性,自然采光和节能方案。

建筑设计是新的地标建筑,同时在环境设计上达到高标准,这是企业对社会的回馈。

自然通风及照明,水池,面向广场拥有透明幕墙能看见茂密植被的会议室,

等等元素都体现出这是一个富有生态效率,美观的可持续性设计。

在大楼与河道之间,景观设计恢复了自然森林般的风貌。

valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 4 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 5 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 6 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 7 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 8 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 9 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 10 - VALEO,可持续性的工厂改扩建
valeo Ke Chi Xu Xing De Gong Chang Gai Kuo Jian 11 - VALEO,可持续性的工厂改扩建


发表评论

JoyLinkcnzz&51la for wordpress,cnzz for wordpress,51la for wordpress