La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子
Sarit Shani Hay设计的儿童空间无可避免的带有一种成人式理性,但她将这份理性降到一个恰好的临界点。

ramat gan kindergarten占地100平方米,周围是广袤的菜地。里面有两个教室,一个是1.5—2.5岁年龄组的小班,一个是2.5—3.5岁年龄组的大班。

设计师将幼儿园设计得非常简洁,精心选择颜色,避免混乱,并与木制家具成功的结合在一起。设计非常安全,很多柔软和手工的设计加入其中,同时激励孩子们挥发自己的想象力,有针对性的种种举措,使幼儿园形成了亲密独特的氛围。

La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi 1 - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子
空间是汇聚型的,书柜和橱柜沿墙面排列,中间空间是可移动的座位和玩耍区域,老师和学生就在这里进行富有成效的互动。两个房间,一个是蓝地板,里面有许多自然界劳作的场景,以及动物的图案;一个是绿地板,一副农庄景象。

材料方面,使用经济型材料,PVC地板以及人造革。

沿墙的家具高度符合儿童人体工程学,方便取拿玩具。里面还具体设置了病床,厨房,房子,烤箱等具象大玩具,可以让儿童在里面很满足的扮家家。每一个细部都做了考虑。那些蘑菇,木房子可以让孩子们藏在里面,使孩子们产生更多的体验,发挥想象力。

设计也反映了设计师的世界观,在坚持富有想象力的创意设计时,同时周全考虑使用对象人体工程学。

La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi 2 - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子
Kindergarten in Ramat Gan By Sarit Shani Hay

Pictures of kindergarten by Amit Geron

The kindergarten in Ramat Gan is yet another project in Sarit Shani Hay’s oeuvre, who specializes in the design of public spaces for children. Located in an agricultural training farm, it covers 100 sq. m. and is surrounded by an extensive vegetable garden. The building is divided into two classrooms for two age groups: a younger class for 1.5-2.5 year-olds, and an advanced class for 2.5-3.5 year-olds.

The kindergarten’s location in an agricultural area, was a source of inspiration for its design, which used the natural theme as a recurring element in diverse variations. Marked by Shani Hay’s idiosyncratic formalist language, the kindergarten design is typified by simple, concise lines, incorporated with concrete images from the animal kingdom, a reduced color scheme to avoid clutter, and various textures imprinted into the wood furniture.

The design comprises soft, hand-sewn objects befitting the users’ young ages to ensure utmost safety, while also encouraging the children to use their imagination in the different play stations. The dimensions of the kindergarten space called for a targeted design based on needs and functionality. The result is an intimate kindergarten which offers a unique experience.

The design is essentially circumferential. All the interior walls are lines with bookcases and cupboards, whereas the center is occupied by movable seating and reclining areas. The logical arrangement is the result of observations performed by the designer on site and a fruitful dialogue with the pedagogical team which listed the children’s needs.

La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi 3 - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子
The two classrooms are separated by a large cupboard which contains the children’s mattresses and an attached connecting door. The cupboard doors are decorated with images. The bottom partcontains a drawer for each child with his name on it to store his work. Each cupboard was designed according to a different theme. In the first room, figures of children are imprinted with the CNC process, engaged in scenes derived from the natural world, involving interaction with animals. The cupboard doors in the second room are imprinted with motifs of green sabra hedges with red fruits—a plant widespread in the outdoor agricultural farm, thereby connecting interior and exterior.

The cupboards are laminated with Formica —relatively inexpensive and durable materials, congruent with the user-friendly PVC flooring and extensive use of leatherette. The choice of relatively inexpensive materials is juxtaposed with the discernible formal wealth. The bookcases along the walls offer storage of toys, and their height is accessible to young children. The space further incorporates specially-designed domestic objects: a house, a kitchen, an oven, a hospital bed, which enhance the sense of belonging and provide children with practice in life skills. Children’s armchairs are modeled as little bunnies with protruding ears, large alligator-shaped chaise lounges enable reclining, and market stands with red and white racks are scattered in the space, enabling practice of shopping and selling skills.

Each kindergarten class is centered on a main play object: one is a large-scale mushroom consisting of steel construction cushioned with vinyl and Acrylene, serving as a house, a hiding place, a play station; the other is a wooden house with windows and a red roof, which one may enter to play, surrounded by bookcases modeled as evergreen trees. Together, all these elements generate an experiential setting which prompts the child to use his/her imagination via play, test his boundaries, while feeling safe and free.

The overall design concept reflects Shani Hay’s world view adhering to imaginative design and creativity which place the child at the center both metaphorically and ergonomically.

La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi 4 - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子
About Sarit Shani Hay

Sarit Shani Hay’s practice transpires on the line between art and design. As post graduate of Chelsea College of Art and Design in London, Sarit launched her design studio in Tel Aviv 16 years ago.

The studio focuses on planning, design, and production: from the design of furniture and accessories to the total planning of private and public spaces.

Primarily known as a designer of furniture for children, who specializes in the design of pedagogical environments (such as libraries for young children, kindergartens, play areas, and rest corners in hospitals), in recent years, Shani Hay has expanded her practice to span design for adults as well.

La Ma Te Gan You Er Yuan Da E Yu Da Mo Gu Da Fang Zi 5 - 拉马特甘幼儿园,大鳄鱼,大蘑菇,大房子


发表评论

JoyLinkcnzz&51la for wordpress,cnzz for wordpress,51la for wordpress